Vragen? Bel ons: 085 0160 282
Offerte aanvragen

Entresolvloer constructie

Dankzij een entresolvloer constructie realiseert u een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging van uw ruimte, zonder dat een verbouwing of verhuizing nodig is. De constructie van een entresolvloer is van groot belang, want deze bepaalt het maximale draagvermogen van de verdiepingsvloer. Om een maximaal vermogen te realiseren, wordt gebruik gemaakt van een aantal basisonderdelen. Op deze pagina leest u meer over de constructie van een entresolvloer.

Meer informatie Online samenstellen

Optimale benutting van de ruimte

Wanneer er in het bedrijfspand of binnen de opslag sprake is van ruimtegebrek, denkt u er misschien al gauw aan om te verhuizen of te verbouwen. Een entresolvloer wordt ook wel eens tussenvloer, mezzanine, verdiepingsvloer, constructievloer of etagevloer genoemd. Deze vloer dient als een soort tussenvloer, waardoor er extra ruimte gecreëerd kan worden.

In veel panden is het plafond immers zo hoog dat er met gemak een etage of verdieping tussen gebouwd kan worden. Dankzij deze oplossing is verbouwen of zelfs verhuizen niet nodig. De entresolvloer moet stevig zijn, aangezien het maximale draagvermogen van de vloer afhankelijk is van de constructie.

De constructie van een entresolvloer bestaat uit:

  • Kolommen
  • Hoofdbalken
  • Kinderbalken
  • Bevloering
  • Afstandshouders of kipstangen

Statistische berekeningen

Alle entresolvloeren worden van tevoren statistisch berekend. Deze berekening maken we met een berekeningsprogramma dat we zelf hebben laten schrijven. Bovendien hebben we dit programma geheel in eigen beheer. Dit programma maakt berekeningen, waardoor wij in de mogelijkheid zijn om een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding te bieden. Aan de hand van dit programma maken we ook CAD montage tekeningen.

Goedgekeurd

Alle entresolvloeren worden berekend en gefabriceerd op basis van de geldende Europese wetgeving. Dit geldt niet alleen voor nieuwe tussenvloeren, maar ook voor gebruikte of tweedehandse verdiepingsvloeren. De leuningconstructie van de vloer voldoet compleet aan de NEN-EN 12811-2 eisen die gelden voor onze branche. U bent te allen tijde gegarandeerd van een entresolvloer van uitstekende kwaliteit die veilig te gebruiken is.

Koudgevormde kolommen

Kolommen van onze entresolvloer worden vervaardigd van koudgevormd staal S235. Wij gebruiken vierkante kolommen van minimaal 90x90mm tot wel kolommen met een omvang van 200×200 mm. Ze worden standaard in RAL5010 gespoten, maar een RAL kleur naar wens is ook mogelijk.

De omvang én de dikte van de kolommen van entresolvloeren zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tevens wordt bij een hogere belasting de voetplaat aan vereiste belasting aangepast. Bij de belasting zijn de overspanning (lengte) van de hoofdbalken en het gewicht per vierkante meter maatgevend.

Hoofdbalken

Hoofdbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal, zijnde C-profielen. Hier is de staalkwaliteit hoger, namelijk S390 of S355. De koudgewalste profielen uit verzinkt staal S390 worden in verschillende hoogten en sterktes in de constructie gebruikt. Ook de lengte van het profiel is van belang. De hoogte van de hoofdbalken varieert van 200mm tot wel 450mm.

Daarnaast is de dikte van het staal ook van belang. Door verschillende profielsoorten te gebruiken kunnen wij voor u een hoge belasting en een zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

Kinderbalken

Kinderbalken voor de entresolvloer worden gemaakt van koudgewalst staal. Hier is de staalkwaliteit hetzelfde als bij de hoofdbalken, evenals de hoogte van de profielen. Voor de kinderbalken worden zoveel mogelijk “sigma” profielen gebruikt.

Deze profielen hebben een lager “kipmoment”. Ook hier worden verschillende profielsoorten gebruikt om een hoge belasting en zo efficiënt mogelijke hoogte met elkaar combineren.

Afstandhouders/kipstangen

Afstandhouders of kipstangen worden tussen de kinderbalken geplaatst. Door deze afstandhouders wordt de stabiliteit en het vermogen van de vloer om te dragen, verder versterkt. Wij hebben deze afstandhouders in iedere maat op voorraad.

Voordelen van koudgewalste profielen

De profielen van entresolvloeren worden met hoge kwaliteit bouten en moeren middels een koppelplaat aan elkaar gemonteerd. Het gatenpatroon in de profielen kan worden gebruikt voor een eenvoudige doorvoer van kabels en of leidingen.

Het gatenpatroon dat wij standaard gebruiken voor entresolvloeren heeft een afmeting van 66/100 mm. De profielen hebben een hoog draagvermogen en een gering eigen gewicht. Daardoor is de constructie lichter, waardoor de kosten lager zijn. Bovendien zijn grote overspanningen mogelijk.

 

Bevloering

De bevloering van de entresolvloer is een constructief element. Spaanplaten of roosters worden met schroeven op de bovenflens van de hoofd- en kinderbalken gemonteerd. Een volledige schijfwerking waarborgt de kipstabiliteit van de balken. De horizontale belasting wordt door de schijf afgedragen naar de stabiliteitsverbanden.

  • Spaanplaat 38mm dik
  • Roosterpanelen/roostervloer
  • Knauf-vloerplaten (brandvertragend, brandklasse Cfl-s1. )
  • Aluminium traanplaat

Allerlei uitbreidingen

Naast voor de standaard constructie, kunt u ook nog kiezen voor allerlei uitbreidingen of extra’s. Hierbij kunt u denken aan een vluchttrap, publiektrap, schoring, hekwerk, trap, een leuning of een opzetplaats. Het is mogelijk om helemaal zelf een entresolvloer inclusief accessoires samen te stellen middels onze configurator. Dit neemt maar 5 minuten in beslag. Zodra wij inzicht hebben in uw wensen nemen we contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Zelf samenstellen

Wist u dat u bij ons helemaal zelf een vloer kunt samenstellen met gebruik van de configurator? We kunnen ons voorstellen dat u het fijn vindt om eerst te zien wat het eindresultaat wordt. Exact om die reden hebben we een configurator ontwikkeld waarmee u in 6 simpele stappen een idee krijgt van de entresolvloer en de constructie ervan. Na het samenstellen van de gewenste tussenvloer ontvangt u een vrijblijvende offerte van ons.

Meer weten over de constructie van een entresolvloer?

Met Noordrek BV haalt u een kwalitatief goede leverancier in huis en een hoogwaardig en duurzaam product voor een betaalbare prijs. Stel zelf uw entresolvloer samen met behulp van onze handige configurator.

Wilt u meer weten over de constructie van een entresolvloer? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie, bel naar 085 0160 282 of vraag een offerte aan. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Meer informatie Online samenstellen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

✔️ Wat is een entresolvloer?

Een entresolvloer is een zelfdragende vloer die tussen twee etages is gebouwd. Een tussenverdieping dus.

Andere benamingen voor een entresolvloer zijn:

  • Systeemvloer
  • Tussenvloer
  • Mezzanine
  • Verdiepingsvloer
  • Entresol

Via onze website kunt u eenvoudig contact opnemen of een offerte aanvragen.

✔️ Wanneer een entresolvloer plaatsen?

Heeft u last van een capaciteitsprobleem? Wilt u graag uitbreiden? Dan is een entresolvloer precies wat u nodig heeft.

De voordelen van een entresovloer:

  • Creeër extra ruimte in uw huidige (bedrijfs)pand
  • Verhuizen naar een ander pand niet nodig
  • Bespaar onnodige kosten

Vraag naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

✔️ Wat kost een entresolvloer?

Alle entresolvloeren worden door Noordrek op maat gemaakt. Hierdoor kunnen wij geen standaard prijsindicatie geven. U kunt online vrijblijvend een offerte op maat aanvragen.

✔️ Waarom Noordrek voor uw entresolvloer?

Waarom Noordrek?

  • Altijd op maat gemaakt
  • Van ontwerp tot montage
  • Alles in eigen beheer
  • Advies van specialisten
  • Snelle levertijd
  • Binnen 24 uur een offerte voor standaardproducten
  • Materialen van de hoogste kwaliteit
  • Exacte prijsstelling mogelijk

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op.

1